אסטמה של העור – איך להקל על הגרד בגוף?

November 24 2022doritr

אסטמה של העור היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר שיש. שמה המדעי הוא אטופיק דרמטיטיס ולמען האמת אין לה קשר ישיר למחלות אסתמטיות למעט העובדה שלעיתים קרובות קיימת אצל אנשים תחלואה כפולה בשתי המחלות (מה שידוע גם בתור “המצעד האטופי”).

הסימפטום הבולט והמציק ביותר של המחלה הוא ללא ספק הגרד הקשה שמאופיין בנגעים אדומים ויבשים עם קשקשת. הגרד מתחזק בתקופות מסוימות ונחלש בתקופות אחרות, אך אין הדבר אומר שחייבים לסבול ולחכות עד שהוא יעבור!

אנשים רבים תולים תקוות בתרופות הניתנות להם, אך תרופות אלו עשויות לגרום לתופעות לוואי בעצמן או אפילו להגביר את הגרד (עד שתותאם להם תרופה אחרת). מעל לכל, מכיוון שמדובר במחלה כרונית, אף אחד מן התרופות האלו לא מסוגלת לרפא את המחלה, כך שהחולה נעשה תלוי בהן בשימוש ממושך.

יש כמה נקודות מרכזיות שאם נדע אותן נוכל להקל על גרד בעור גם בצורה טבעית:

1.אחת הפגיעות הראשיות של המחלה היא במחסום העור. כלומר, ביכולת של שכבת העור לחסוםן חומרים שפוגעים בו.

2.מרבית החומרים אשר מעוררים את הגרד והנגעים שהוא מביא עימו (האקזמה) הם חומרים מעוררי אלרגיה שנמצאים מסביבנו. לדוגמה, עובש, כימיקלים בחומרי ניקיון או חומרי טיפוח אישי, אבקנים ואפילו בדים מסוימים שמסופגים בהם כימיקלים שונים (שבדרך כלל לא רשומים על התווית).

3.ככל שהעור יבש יותר, כך הוא מגורה יותר. זו הסיבה לכך שאצל רוב האנשים ההחמרה מתרחשת דווקא בחורף.

מכאן יוצא שיש לא מעט פעולות והרגלים שכדאי לאמץ:

שימוש בחומרי טיפוח טבעים בלבד – בין אם מדובר בשמפו, חומרי היגיינה אישית או אפילו אבקות כביסה, יש להעדיף שימוש בחומרים טבעים ללא כימיקלים או כמות מעטה שלהם שאינם מעוררים אלרגיה. למרבה המזל, ההיצע על המדף כיום בחנויות טבע הוא גדול למדי ויש גם יצרנים שפיתחו תכשירים ספציפיים שעוזרים להתמודד עם מחלות עור כגון אטופיק דרמטיטיס והגרד המלווה אותו.

יש אפילו מצעים אנטי אלרגניים שניתן להשתמש בהם וביכולתם בין היתר גם לנדף זיעה וחום אשר מחמירים עוד יותר את הגרד (בעיקר בלילה).

הוספת לחות לעור – חשוב להוסיף לחות לעור באמצעות קרמים מתאימים. וגם כאן לא כל קרם לחות שמוצאים על המדף בהכרח יעזור לנו וחשוב לבחור בקרם בעל חומציות גבוהה המסוגל לתמוך במחסום העור.

שימוש בשכבת בגדים נוספת – הדרך הכי טובה למנוע חשיפה לבגדים תעשייתיים מלבד החלפה של כל המלתחה היא לעשות שימוש בבגדי “עור שני” המגנים על העור ומשמשים כמעין תחבושת. בגדים אלו עשויים מכותנה או ויסקוזה רפואית.

שימוש במטהרי אוויר – גם אם אתם גרים באזור שאין בו זיהום אוויר גבוה, זיהום האוויר בתוך הבית הוא בדרך כלל גבוה יותר מאשר בחוץ. ישנם מטהרי אוויר ביתיים שאפשר לקנות על מנת להרחיק אלרגנים וחלקיקים אחרים כגון אבק וחול.

Share: